Plusserswerking

Bij je vormsel in jouw parochiekerk kreeg je kracht, om verder in het voetspoor van Jezus te kunnen gaan, wat niet altijd gemakkelijk is! Daarom willen de jongeren van de Plusserswerking van de parochies Meeuwen-Gruitrode je uitnodigen om onze Plussersgroep te leren kennen.

Wie of wat zijn plussers
Vanaf 12 jaar, tijdens de voorbereiding van het vormsel, kan men al lid worden van een plusserswerking. Bij een plusserswerking komen jongeren samen om te praten, te lachen, te knutselen en te spelen. Ze doen dit rond thema’s die aansluiten bij hun leefwereld (bv. bij wie kan je jezelf zijn, wat zijn je sterktes, waar wil je je voor inzetten, wat betekent geloof voor mij …).

Wat doen de plussers
Meestal op een vrijdagavond of zaterdagvoormiddag wordt er samengekomen om leuke dingen te doen.

Een greep uit het activiteitenaanbod dat we in overleg met jullie samenstellen:

•  praten over alles wat jij belangrijk, boeiend of moeilijk vindt,
  • samen zoeken en leren hoe de boodschap van God, die Jezus ons heeft gebracht, jou in jouw leven kan helpen
  • plezier maken, spelactiviteiten, speurtocht of opdrachtentocht, film
  • een eigentijdse bezinning die we zelf voorbereiden
  • je inzetten met je groep

Waar vinden onze activiteiten plaats
Voor dit alles en nog veel meer, kan je terecht bij jonge, enthousiaste begeleiders uit je buurt. Een groot deel van onze activiteiten gaan door ten huize van de hoofdbegeleiding zelf. We zijn een eerder kleine groep, thuis samenkomen is dus gezellig, goedkoop (we hoeven geen zaaltje te huren) tuin, terras, spelmateriaal, een drankje, een versnapering, alles is bij de hand.

Interesse
Jij en je vrienden zijn welkom op al onze activiteiten. Je kan je daarvoor aanmelden door jouw emailadres te sturen naar begeleidster Ria. Nodig je vrienden eventueel mee uit om samen vrijblijvend met ons eens te komen kennismaken.