Vormsel

Na het doopsel en de eerste communie is het vormsel de voltooiing van de christelijke initiatie. De jongeren staan op de drempel van hun volwassenheid. Daarom komt de bisschop of zijn plaatsvervanger extra kracht voor het geloof aanbieden. De voorbije jaren, afhankelijk van zijn of haar parochie, ontving de vormeling het vormsel ofwel op 12 jarige leeftijd ofwel op 13 jarige leeftijd. Vanaf 2020 ontvangen de jongeren van alle parochies van onze federatie het vormsel op 12 jarige leeftijd. Voor jongeren van Gruitrode en Neerglabbeek gebeurt dit in een gemeenschappelijke viering in de kerk van Gruitrode. De meisjes en jongens van Meeuwen en Ellikom vieren hun vormsel samen in de kerk van Meeuwen.
Ter voorbereiding van het vormsel, komen de jongeren regelmatig samen bij hun catechist voor een gevorderde geloofsbegeleiding.

De vormselvieringen in 2020:

• Gruitrode & Neerlgabbeek: zondag 17 mei 2020 – 11:00 uur in de kerk van Gruitrode
  • Meeuwen & Ellikom: zondag 10 mei 2020 – 9:00 uur in de kerk van Meeuwen
  • Wijshagen: zondag 21 mei 2020 – 11:00 uur

De data van 2021 zijn op dit moment nog niet gekend.