Plusserswerking

Dag beste jongere

Bij jouw vormsel kreeg je kracht om verder in het voetspoor van Jezus te gaan, wat niet altijd gemakkelijk is.  Daarom willen de jongeren van de PLUSSERSWERKING van parochies Meeuwen-Gruitrode jou uitnodigen om onze Plussersgroep te leren kennen. Ongeveer acht keer per jaar (meestal in een schoolvakantie) komen wij samen met meisjes en jongens van je leeftijd, tussen 11 en 18 jaar. Je komt zo veel of zo weinig als je zelf wil.

Wie of wat zijn Plussers?
We werken onder de koepel van Jongerenpastoraal Vlaanderen. Vanaf 11 jaar, tijdens de voorbereiding van het vormsel kan je al lid worden van een Plusserswerking: een groep jongeren die meestal op een vrijdagavond of zaterdagvoormiddag samenkomt en leuke dingen doet.
Een greep uit het activiteitenaanbod dat we in overleg met jullie samenstellen:

  • praten over  wat jij belangrijk, boeiend of moeilijk vindt,
  • samen zoeken en leren hoe de boodschap van God, die Jezus ons
  • heeft gebracht, jou in jouw leven kan helpen
  • plezier maken, spelactiviteiten, speurtocht of opdrachtentocht, film
  • een natuurwandeling
  • eigentijdse bezinning die we zelf voorbereiden
  • je inzetten met je groepje voor een goed doel

Voor dit alles en nog veel meer, kan je terecht bij enthousiaste begeleiders.  Een groot deel van onze activiteiten gaan door ten huize van de hoofdbegeleiding zelf.  We zijn een eerder kleine groep, thuis samenkomen is dus gezellig, goedkoop (we hoeven geen zaaltje te huren) tuin, terras, materiaal, een drankje, een versnapering, alles is bij de hand).

Wij willen jou via email, heel graag vrijblijvend uitnodigen op al onze activiteiten van werkjaar 2022-2023.  Je kan je daarvoor zelf aanmelden, door jouw emailadres te sturen naar begeleidster Ria Voet.

Jij en je vrienden/vriendinnen zijn heel welkom. Nodig ze eventueel mee uit om samen vrijblijvend met ons eens te komen kennismaken J

Groetjes,

Ann, Bert, Marc, Sofie en Ria Plussersbegeleiding