Ouderavond eerste communie

Als ouders en kinderen er voor kiezen om de eerste communie te doen dan gaan ze samen op pad. Niet dat ze alle activiteiten samen gaan doen. Zo gaan de ouders bij het begin van de advent naar een ouderavond. Daar wordt het traject van de eerste communie toegelicht. De inbreng van de ouders en de eerste activiteit voor de kinderen met kerstmis wordt voorgesteld en besproken. Niet alles wat er tussen kerstmis en mei gaat gebeuren staat al vast. Het wordt immers samen met de ouders verder voorbereid. Eerste communie doen wordt een feest en zoals bij andere feesten geldt is het er naar toe leven en het voorbereiden spannend maar ook best gezellig.

Alle ouders die er aan denken om mee te doen met het eerste communieproject worden verwacht op de ouderavonden. Inschrijven kan tijdens en na de avond. De nodige administratie wordt op de avond toegelicht.

Als de voorziene datum in jullie parochie al bezet is, dan sluit je aan in een andere parochie.

Zoals eerder aangegeven zal de voorbereiding voor de eerste communie gebeuren in elke parochie, net zoals de communieviering zelf.

De plaatsen en de data van de ouderavonden :

• 23 november Ellikom
  • 25 november Neerglabbeek
  • 28 november Meeuwen
  • 29 november Gruitrode
  • 1 december Wijshagen

De samenkomsten gaan telkens door in de kerk.

Data van de eerste communievieringen in 2023

• Gruitrode: Zondag 14 mei om 9 uur.
  • Neerglabbeek: Donderdag 18 mei om 9 uur.
  • Wijshagen: Donderdag 18 mei om 11 uur.
  • Meeuwen: Zondag 21 mei om 11 uur.
  • Ellikom: Zondag 28 mei om 11 uur.