Goedgemutst

De ‘goedgemutste’ breicampagne van Welzijnszorg wordt verder gezet. Wanneer je de afgelopen jaren rond deze tijd in de Delhaize-winkels kwam, kon je de smoothieflesjes, voorzien van een gebreid mutsje, bewonderen en kopen. Dit jaar echter, wordt er gewoon verder gebreid. Er wordt exxxxtra lang gebreid zodat in december alle smoothies voorzien van een mutsje, kunnen verkocht worden. Per verkochte “gemutste” smoothie gaat er € 0,20 naar Welzijnszorg en de strijd tegen armoede in onze maatschappij.

Tijdens het herfstfeestje van Samana Gruitrode-Neerglabbeek werd er een tussenstand opgemaakt van het aantal gebreide mutsjes. Op dat moment waren er al 1 820 mutsjes gebreid. Hiervan had Bertha Willekens er 600 gebreid, Alda Klaps 120 en Mia Vandewal maakte er zelfs 800. Zelfs nu nóg wordt er ijverig verder gebreid, tot … op 11 oktober, de Nationale Dag van de chronisch zieke mensen. Alle mutsjes worden dan verzameld om ze op tijd te kunnen overhandigen aan Welzijnszorg.

Dus, heb je zin om ook te breien voor het goede doel, laat het weten aan een van onze kernleden, of breng je gebreide mutsjes mee op 11 oktober. Maar misschien heb je nog wollen garen liggen, ook dat is meer dan welkom. De breisters zijn er heel blij mee en je steunt de breicampagne van Welzijnszorg.