Eerste communie in Ellikom

Caithlyn, Rhune en Flore waren de drie eerste communicanten die op zondag 20 september in de parochiekerk van Ellikom voor het eerst voluit mee konden eucharistie vieren. Juffrouw Lieve en parochieassistente Lisette hebben hen voorbereid op deze belangrijke stap in hun geloofsleven.  Priester Willy, een vaderlijke voorganger, zorgde dat het geheel op kinderniveau gebeurde. Hij droeg een rood kazuifel. “Rood”, zo verklaarde hij, “is de kleur van het hart, van het leven. Vandaag is het de viering van nieuw leven in het leven van 3 kinderen uit onze parochie”.

Jef en Jaak en hun assistenten hadden alles in gereedheid gebracht om de hele viering “corona-proof” te laten verlopen.  Op de eerste rij zagen we de communiekantjes met hun ouders, broer en zus. Erachter de peters en meters, de oma’s en opa’s en enkele familieleden.