Eerste communie- en vormselvieringen

Mei is voorbij, de maand van Maria maar zeker bij jonge gezinnen de maand van eerste communie- en vormselvieringen. In onze ganse federatie bereidden 96 eerste communicantjes en 104 vormelingen zich voor om tijdens een viering in onze verschillende parochiekerken voor de eerste keer eucharistie te vieren of gevormd te worden. Door het coronavirus zijn deze vieringen niet kunnen doorgaan en verplaatst naar het begin van het nieuwe schooljaar. Symbolisch kan ook dit een mooi moment zijn, samen beginnen we aan een nieuw schooljaar, samen maken we een nieuwe start en tijdens een viering vragen we samen Gods hulp hierbij.  Alle ouders hebben bericht gekregen van de verplaatsing van de data en de vraag om voor 25 juni hun kind opnieuw aan te melden voor de viering in het najaar.

De vieringen staan gepland op de volgende data:

Zondag 13 september

9.00 u: EC Neerglabbeek

Zondag 20 september

9.00 u: EC Ellikom en EC Wijshagen

11.30 u: Vormsel Wijshagen

Zondag 27 september

9.00 u: EC Gruitrode en Vormsel Meeuwen

11.30 u: Vormsel Gruitrode en EC Meeuwen

Zaterdag 03 oktober

18.00 u Plockroy

De vormselcatechese wordt in onze federatie gedragen door drie groepen enthousiaste catechisten. Zij hebben in deze tijd via mail of brief contact gehad met de vormelingen. Daarnaast stuurden wij hen en de eerste communicanten allemaal een bericht van de bisschop. Dit was een kort briefje, met een gebed en voor de kleintjes een tekening. Uiteraard hebben we onze jongeren dit niet zomaar gestuurd, de eerste communicantjes hebben we gevraagd om de tekening mooi te kleuren en ze te geven aan iemand die ze er blij mee konden maken. De vormelingen vroegen we om een tekst of een knutselwerk te maken. Aan allemaal hebben we gevraagd om ons enkele foto’s door te sturen, uiteraard willen we die heel graag met jullie delen.

Heel hartelijk dank aan de meisjes die aan de slag gingen, heel hartelijk dank aan hun ouders om ons de foto’s te bezorgen. Samen tellen we af naar jullie viering in het najaar.

Liliane Peeters